Köyümüze yaptıklarımız ve yapacaklarımız ahde vefa

koyumuze-yaptiklarimiz-ve-yapacaklarimiz-ahde-vefa

Sinop İli Boyabat İlçesi Dereçatı Köyü Yardımlaşma Dayanışma Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüseyin Gökçeoğlu ile derneklerini konuştuk.
12 Ocak 2013 Cumartesi 14:46

Dernek faaliyetlerine değinen Gökçeoğlu; “İstanbul büyük bir metropol. Dolayısıyla da hemşehrilerimiz hep farklı ilçelerde. Bizim amacımız hemşehrilerimizi bir araya getirip tanıştırıp ve kaynaştırmak. Ölümlerde, doğumlarda, düğünlerde bir araya geliyoruz. Mesaj sistemimizle cenazelerimizi, düğünlerimizi ve mevlitlerimizi üyelerimize bildiriyoruz. Bir de köy konağı düşüncemiz var. Burada hep insanlar bir araya gelebilir, hem muhtar toplantılarını yapabilir, hem de haftada bir köyümüze gelen doktor hastaları burada muayene edebilir. Bizim köyümüze yaptıklarımız ve yapacaklarımız ahde vefadır” açıklamalarında bulundu.

Dernek olarak yaşadıkları sorunlara değinen başkan, eksiklerinin olduğunu ve tam manasıyla derneklerinin istediği kıvama gelmediğini söyledi. Gökçeoğlu; “Dernekte yaşadığımız sıkıntılar olabiliyor. Dernek içerisinde yaptığımız işlerden memnun olmayanlar çıkabiliyor. Bu sebeple ben yüzde yüz dayanışmayı sağladık diyemem. Genç neslin dernekçiliğe itibar etmemesi de bizim için sorun. Eğer onları yanımıza çekebilsek çok iyi olur” ifadelerini kullandı.

Hanımların ve gençlerin olmadığı yerde başarılı olmanın çok zor olduğunu belirten Gökçeoğlu, kadın kolları ve gençlik kolları oluşturmanın şart olduğunu ve bunu her fırsatta dile getirdiğini söyledi.

Dernekte başkan yardımcılığı görevi yapan Cemal Sarı ise köy sorunlarına değindi ve “Yol problemimiz var. Yolumuz asfalt gözükmesine rağmen değil.  Kanalizasyon sorunumuz da var. Ayrıca tapu işlemleriyle ilgili de köyümüzde bazı sıkıntılar var. Bu sorunlarımızı çözmek için çabalamamız gerekiyor.  Yerel yönetimlere de gidip gerekeni yapacağız. Köyümüzün eksiklerini ne kadar giderebilirsek bu bizim yanımıza kar kalacak” şeklinde konuştu.

Foto Haber Merve AY

HABERİN DETAYLARI